Søndagstanke

Søndagstanke


# Søndagstanke
Publish date Udgivet af Ejgil Bodilsen, mandag d. 17. august 2020, kl. 11:12
Søndagstanke

Søndagstanke 

11. søndag efter trinitatis

23. august 2020

Rasmus Hauge, sognepræst i Vester Hornum, Flejsborg og Hyllebjerg.

Forestil jer en gris, en ko, en hval og et får. Hvilket af disse dyr passer ikke ind sammen med de andre. Man vil nok sige hvalen. Den hører normalt ikke til i de samme omgivelser som de andre tre.

Det at føle man ikke passer ind er noget vi nemt kan komme ud for.  Hvor vi måske ikke føler, vi har noget til fælles med dem, vi er sammen med eller ikke kender de sociale normer. Eller vi har stået modsat og været i en gruppe, og så er der kommet en, der ikke passede ind.

Jesus er i teksten til søndag på besøg hos farisæeren Simon. Og så kommer en kvinde, der bliver beskrevet som én, der lever i synd (formentlig prostitueret) og gør ting, der overhovedet ikke passer ind i et anstændigt hjem. Hun har sit hår udækket og løst, hvilket man som kvinde på den tid kun havde i sit soveværelse. Hun tørrer Jesu fødder med håret og salver dem med olie. Formentlig er det blevet forstået seksuelt og kunne være noget, hun som prostitueret gjorde over for sine kunder.

 Ikke at hun gør det seksuelt over for Jesus, men det var den måde hun følte, hun bedst kunne vise ham taknemmelig og kærlighed. Og Jesus ser bag ved at hendes handling måske er uanstændig, men tager imod den kærlighed, der ligger bagved.