Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Livets fundament

Livets fundament


# Søndagstanke
Udgivelsesdato Udgivet mandag d. 3. august 2020, kl. 00:00
Livets fundament

Søndagstanke 

8. s. e. trinitatis

2. august 2020

Jari Tollestrup Jensen, sognepræst i Gislum-Vognsild-Haubro

Livets fundament

I ”Radiserne” er der en stribe, hvor Thomas sidder og bygger et flot sandslot med tårne og voldgrav. Men da slottet næsten er færdigt, stiger tidevandet, og sandslottet skylles væk… På det sidste billede sidder Thomas eftertænksomt og siger: ”Man kan lære et eller andet af det her, jeg ved bare ikke rigtigt hvad!” 

Sådan kan vi også have det, når ting ikke lykkes og alt det gode, vi vil, slår fejl: ”Hvor gik det galt?” Med sandslottet er det indlysende: Sandet var ikke stabilt nok. Men når det gælder vort liv, er det straks sværere at lokalisere problemet.

Jesus fortæller om to huse. Det ene er bygget på klippegrund, det andet på sand. Det begynder at regne og storme, og huset på sandgrund braser sammen - ligesom Thomas’ sandslot. Huset på klippegrund består.

Jesus vil, at vi skal tænke over, hvad vi bygger vores liv på: Vi kan aldrig skabe den perfekte tilværelse ved egne evner eller anstrenge os lykkelige. I stedet kan vi tro på, at Gud, som har bygget os - fortsat vil støtte os.

Gud har skabt os med næstekærlighed. Og lever vi vores liv med øje for Gud og medmennesket, så bygger vi på en grund, der kan bære os – selv når verden synker i grus.