Søndagstanke - Fastelavn 23. februar 2020

Søndagstanke - Fastelavn 23. februar 2020


# Søndagstanke
Publish date Udgivet fredag d. 14. februar 2020, kl. 11:06
Søndagstanke - Fastelavn 23. februar 2020

Af sognepræst Troels Laursen, Ullits

  

Livet som linedanser

Menneskelivet er båret af, hvad vi har været igennem, og hvad vi forventer os af fremtiden. Det er et liv, der er, som en hel linedans. Storm P har malet et billede med en alvorlig pointe. På billedet ser man i venstre side en vugge og til højre en grav. Mellem to master er der udspændt en line. Her balancerer en klovn med rød næse og gul paraply. Mellem disse to master danser klovnen, mellem himmel og jord, på en line, der er udspændt fra vugge til grav. Derimellem skal han få publikum til at gyse og le.

Klovnen bruger tiden, han får givet, og gør sit bedste. Det er et billede på menneskelivet: Vi vover os ud i livet og forsøger at holde balancen. Vi forsøger at vælge mellem det gode og det onde. Nogle gange vælger vi forkert. Nogle gange er livet som en dans, og vi kan undre os over, hvor al den glæde kommer fra. Nogle gange falder vi måske ned af linen og slår os.

Der vil være smerte, men også kærlighed, når vi vover os ud i livet, for de er begge en del af livet. Hvis vi hele tiden vil være på den sikre side, aldrig risikere noget eller altid være helt rigtige − ja, så ender vi med at blive så forsigtige, at vi ikke elsker, ikke har mod til at være menneske og leve det liv, vi har fået af Gud.