Søndagstanke - 4. søndag i advent 22. december 2019

Søndagstanke - 4. søndag i advent 22. december 2019


# Søndagstanke
Udgivet onsdag d. 18. december 2019, kl. 11:03

Af sognepræst Rasmus Hauge Madsen, Vester Hornum

Johannes-evangeliet 3,34

 

»Gud giver jo ikke ånden efter mål«

Forestil dig, at du giver en julegave til en person. Det er en gave, du har brugt enten megen tid eller mange penge på. Men den gave, du får igen fra personen, står på ingen måde mål med den gave, du har givet. Hvordan reagerer du på det? Jeg tror i hvert fald, at jeg som minimum vil overveje, om jeg skal gøre lige så meget ud af den næste gave, jeg giver til denne person.

For sådan er det naturligt at tænke som mennesker. At sammenligne og måle med andre og handle efter, hvad vi på den baggrund synes er retfærdigt.

Men Guds retfærdighed er en helt anden. Gud giver ikke efter mål og fortjeneste, men efter nåde. Og det kan være svært at forstå for os en gang imellem.

Gud giver ikke efter mål, men Gud har et mål med det, han gør. I betydningen formål. Nemlig at hans lys må nå ud til alle mennesker. Nogle gange kan vi dog komme til at bremse Guds lys, fordi vi ikke synes, at en bestemt person har fortjent det. Vi skal nogle gange passe på med at måle og sammenligne for meget, men i stedet give plads til, at Guds nåde får lov at råde.