Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

”Kirkegården – et åndehul for alle”

”Kirkegården – et åndehul for alle”


# Nyheder
Udgivet søndag d. 17. september 2023, kl. 22:00

Ny podcast om livet på kirkegården.

Podcasten er målrettet alle med interesse for kirkegårdsdrift, som er nysgerrige på viden om, hvordan andre sogne arbejder med pleje og udvikling af kirkegården.

I første sæson stiller podcasten skarpt på den grønne omstilling: Hvor er de oplagte potentialer, når kirkegårdens arealer, jorder og drift skal gøres mere bæredygtig? Og hvilke konkrete initiativer har man iværksat rundt omkring?

Det giver de tre programmer i sæson 1 et bud på, når vi bl.a. besøger Sandby Kirkegård på Lolland-Falster, der har arbejdet med et ambitiøst skovrejsningsprojekt, mens Jesper Kristensen fra Folkekirkens Grønne Omstilling forklarer, hvordan både kirkegården og dens tilhørende jorde kan gøre en grøn forskel. Lytterne kan også møde ledende graver Frank Kirchwehm-Jensen fra Foldby og Søften Kirkegårde, der har skabt en bibelsk have på kirkegården. Vi besøger en skovkirkegård i Vejle. Og så giver vi ordet til designer Søren Vester fra det populære DR-program ”Sørens Vesters Have”, der kommer med kreative ideer til bæredygtighed og indretning af rum på kirkegården.

Medio september følger sæson 2, der har fokus på kirkegården som mødested, samt sæson 3, der udkommer medio oktober og tager udgangspunkt i mødet med andre begravelsesskikke.

Serien er skabt af Lene Kjældgaard, kommunikationskonsulent i Haderslev Stift og kommunikationskoordinator Henrik Helms i Viborg Stift.

Podcasten kan hentes der, hvor du normalt henter din podcast eller via Viborgstift.dk.