Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Ukrainsk Café i Farsø hver onsdag

Ukrainsk Café i Farsø hver onsdag


# Nyheder Farsø
Udgivet lørdag d. 11. juni 2022, kl. 21:04

Der er på 4. måned krig i Ukraine. Man siger: Tiden løber! Men for de ukrainske flygtninge, som kom til Farsø, gik tiden i stå. Hvad kan man gøre for de mennesker, som nu bor tæt ved os med deres problemer, bekymringer om familiemedlemmer i Ukraine, om fremtiden og som har behov for hjælp, støtte og medfølelse? 

Farsø kirkes menighedsråd har åbnet ”Ukrainsk café”, hvor alle ukrainske flygtninge er velkomne hver onsdag til en kop kaffe og fællesspisning. Vi laver mad på skift og har allerede smagt på nogle ukrainske retter: først og fremmest borsch (ukrainsk nationalret, kendt i Danmark som rødbedesuppe), vareniki (som ligner ravioli med hvidkål eller kartoffel indeni) m.m. 

Derudover snakker vi. Vi lærer hinanden at kende, deler oplysninger og fortæller historier. Børnene keder sig ikke, da de har fået nye venner og en masse legetøj! Der er kommet flere lokale med tøj og sko både til børn og deres mødre. Det var en stor begivenhed, da de blev inviteret af Jan Holm Jensen, Stil & Sko, til at vælge nogle sko, som ejeren har sponsoreret sammen med Farsø kirke. Mange tak for det!

Onsdagscaféen fortsætter frem til sommerferien. Alle er velkomne!

Farsø menighedsråd