Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Nyt om Parken

Nyt om Parken


# Nyheder Ullits-Fovlum-Svingelbjerg
Udgivet fredag d. 20. maj 2022, kl. 16:58

Lige så stille er vi gang med at udforme og virkeliggøre en gammel drøm om at tilføje Ullits by en grøn rekreativ plet lige midt i byen ved Sognegården.

Navnet ?arken gemmer på, at det skal være et sted for forundringen, hvor bakkerne, som det ses på fotoet, er et stort spørgsmålstegn, for her stilles der spørgsmål, og her undrer vi os. Både sammen og hver for sig. 

Fortælling om sognenes historie

Parken skal fortælle om de tre sogne, Ullits, Foulum og Svingelbjergs historier og fortælle om kristendommen ud fra Bibelens mange hellige tal.

Der er allerede sat en båd på grund, fyldt med røde roser, der skal fortælle om, hvorfra navnet Ullits kommer, nemlig fra et gammelt sagn om en Vendisk prinsesse, der skulle gifte her med en lokal høvding, men hendes skib gik ned herude i Louns bredning, og efter hende kom stedet til at hedde: Ullits. 

For Foulum skal der være en masse fuglekasser, lavet i samarbejde med Ullits Skole, ud fra at Foulum betyder ”fuglenes sted”, og Svingelbjerg er fortalt beskrevet ved, at det hele er sået til med græssorten svingelgræs. 

Venter på beplantning

Senere kommer der birketræer af mange slags og lyng og andre planter, der hen over året skal give parken forskellige farver og oplevelser. Det handler også om at være vild med vilje. En park til dyre- og fugleliv og beboere i byen i alle aldre.

Vi har været ramt af corona, sygdom og det svære i at få håndværkere og af frosten sidste år, og nu er vi ramt af, at det er vanskeligt at få de planter og træer, vi gerne vil have plantet,

Menighedsrådene, der står for finansieringen sammen med fonde, glæder sig til at områdets befolkning får glæde af stedet, og at det kan bruges ved forskellige arrangementer i byen sammen med byens andre foreninger og skolen, børnehaven og vuggestuen - og til kristendomsundervisning i Sognegården.

Senere vil der blive indbudt til en indvielse af denne nye park. Og den der venter på noget godt, venter ikke forgæves.

Troels Laursen, sognepræst